Merkez: 444 7 019
İstanbul-İzmir-Ankara-Gaziantep
Pzt-Cu: 9:00 - 17:00 / Ct:9:00-15:00
444 7 019 İLETİŞİM

Lambdoid sütür kraniosinostoz bütün kraniosinostoz tipleri arasında en az rastlanılanıdır.

Lambdoid sütür kraniosinostoz bütün kraniosinostoz tipleri arasında en az rastlanılanıdır. Lambdoid sütür sinostozdaki erken kapanma, bebeğin kafasının arkasındaki etkilenmiş tarafta düzlüğe neden olur. Bu durum etkilenmiş taraftaki kulak arkasında bulunan mastoid kemikte dışarı doğru bir çıkıntı oluşumuna ve ayrıca kulağın aşağı doğru kaymasına sebep olur. Bunun gibi özel durumlar kafatasının sola ya da sağa yatık durmasına yol açar.

Kapalı Endoskopik Kafatası Ameliyatı ve STARband Kaskları

Daralmış lambdoid sütürleri açmak için, bebeğin kafatasının arkasında 2-3 cm genişliğinde 2 kesik atılır. Biri orta hat üzerinde ve diğeride etkilenen taraftaki kulağın hemen arkasından yapılır. Daralmış lambdoid sütür bir endoskop yardımı ve alınan görüntü ile çıkarılır. Diğer sütürlerde olduğu gibi kesikler sonrasında kaldırılması gerekmeyen deri altında emilebilen sütürler ile kapatılır.

Endoskopik kraniosinostoz ameliyatı sonrası kask kullanımı hem şekli bozulan kafatasının düzeltilmesi hem de yapılan ameliyat sonrası kafanın kaidesinde büyümesine ve tekrardan sütür kapanmasına engel olmak için genellikle tercih sebebidir. Kask tedavisi ortlama 6-9 ay ya da duruma göre daha da uzun sürebilmektedir. Genelde hedeflenen büyümenin en hızlı olduğu bir yaşına kadar çocuğun kafasını kaskın içinde geçirmesidir. Lambdoid sinostoz sütürün endoskop yardımı ile açılmasından sonra kapanmış sütür tarafında orta hattan kulağa doğru eğim ve düzleşme ile posterior plagiosefali kafa şeklini alarak bozulan kafatasını düzeltmek için kask, kapanan sütüre göre orta hatta üstten ve arka tarafta çıkıntının olduğu yerlerden tutuş sağlayacak şekilde uzman kişilerce tasarlanır. Sonrasında ise uygulama ve takiplerinde stratejik olarak yapılan ayarlamalar ile devam eden kask tedavisi tamamlanır. Kask tedavisinde kafanın oransal olduğu kadar sütür kapanması ile ortaya çıkan kafanın her yerinde oluşan asimetrinin de düzeltilmesi hedeflenir. 

STARband kaskları endoskopik ameliyatı sonrası sinostoz tipine göre özel olarak üretilirler. Her kraniosinostoz tipi ve ameliyat sonrası açılan insizyon yerleri kaskın tasarımında önem teşkil eder. STARband kask tedavisi programı sürecinde kaskın tasarımını gerçekleştiren teknikerler kadar ortezin uygulama, takip ve ayarlamalarını yapacak teknikerlerde en iyi sonucun alınması için ortak bir çaba içinde çalışırlar. Kask tedavisi öncesi planlama ve tedavi süreci boyunca gidişhat ile ilgili ortez teknikerleri ameliyatı yapan hekim ile iletişim halinde kalırlar.



www.cranialtedavimerkezi.com adresimizdeki “yüzüstü aktiviteleri” kitapçığımızı indirerek oradaki tavsiyeleri uygulayın. Size çok yardımı olacaktır! (Yüzüstü Aktiviteleri için Tıklayın)

NUMARANIZI BIRAKIN, ARAYALIM

CRANIAL Teknisyeni ile görüşmek için numaranızı bize gönderin..